NS INTERNATIONAL

Cupido Express

The Question

Hoe inspireren we tortelduifjes tot een internationale Valentijnstrip?

Voor NS International is Valentijnsdag vanzelfsprekend een belangrijke dag in het jaar. Maar met een ruime hoeveelheid reisbestemmingen en verschillende carriers kan het aanbod van NS International nogal overweldigend overkomen. De uitdaging was dan ook om het volledige reisaanbod van NS International de ruimte te geven op een overzichtelijke manier.

The Answer

De interactieve quiz Cupido Express

Op CupidoExpress.nl ontdek je via een interactieve quiz waar jouw lief heen wil. Aan de hand van een aantal dilemma’s gebaseerd op de voorkeuren van jouw grote liefde vertelt de Cupido Express exact welke romantische bestemming het beste bij jullie past.

De campagne werd onder de aandacht gebracht door onder andere Glamour, Famme, Beautify en Manners.

De uitslag

Uiteindelijk kreeg de bezoeker de ideale reisbestemming te zien inclusief call to action richting de actiepagina van NS International. Daarnaast zagen de bezoekers een link naar cityguides geschreven door diverse titels van Wayne Parker Kent waaronder NSMBL, Manners en Famme. Vanaf de uitslagenpagina konden bezoekers vanzelfsprekend ook direct doorklikken naar alle bestemmingen van de Cupido Express.

The Effect

Van inspiratie naar activatie

De landingspagina van de Cupido Express ontving tot nu toe in totaal 40.000 unieke bezoekers. Van die bezoekers klikten ruim 33 procent door richting de actiepagina van NS International. Door een uitgebreid meetplan haalde NS International ook waardevolle data op. Doordat de Cupido Express titelonafhankelijk werd ontwikkeld, kon de campagne moeiteloos een plek krijgen op owned media en andere kanalen.