KPN

Music State

The Question

Hoe maken we het merk KPN aantrekkelijker voor onze jongere klanten?

In het jaar waarin dochterbedrijf Hi opgeheven werd, zoekt KPN naar manieren om het merk te verjongen. Een plek waar jongeren een kant van KPN ontdekken die past bij hun interesses en belevingswereld.

The Answer


Music State was een door Wayne Parker Kent en Mister SAM ontwikkeld mobile first muziekplatform waar muziek ontdekken centraal staat. Met wekelijkse bijdragen vanuit de muziekscene zelf dankzij samenwerkingen met artiesten als Bokoesam, De Sluwe Vos en Veronica van Hoogdalem en een focus binnen de populairste muziekstromingen onder de doelgroep. Een contenthub waar redactionele content en KPN-campagnes samenkomen en het merk een duurzame band opbouwt met het jongste deel van de doelgroep.

test

The Effect

Music State als werkende verjonger van het merk KPN

Music State bereikte 100.000 unieke bezoekers per maand. Om meer inzicht te krijgen in de effecten van Music State voerde mediabureau Mindshare in opdracht van KPN een onderzoek uit. Uit deze tussentijdse rapportage bleek onder andere dat ‘Music State het merkbeeld van KPN onder muziekliefhebbers verjongt’. Mindshare zag verder ‘een significante toename in positieve merkassociaties dankzij Music State’. Na een succesvol jaar is Music State opgegaan in de on demand televisiedienst KPN Presenteert.