SAMSUNG

The Next Film Project

The Question

Hoe laten we zien dat onze telefoon de beste camera heeft?

De Samsung Galaxy S6 edge heeft een aantal key features; het originele design, de scherpe camera en de mogelijkheid tot wireless fast charging. Hoe laat Samsung deze features optimaal tot z’n recht komen?

The Answer

The Next Film Project: A short film shot by three directors

In het videoproject The Next Film Project kregen drie regisseurs ieder 48 uur de tijd om een korte film te schieten met de Samsung Galaxy S6 edge. Ze gaven hierbij het stokje door aan elkaar met als resultaat een gevarieerd drieluik met één hoofdrolspeler: De Galaxy S6 edge.

In samenwerking met Blue Circle en Cheel bepaalde Wayne Parker Kent de kaders waarin de regisseurs mochten werken. Een uitgebreide Behind The Scenes-video legde het maakproces van shot 1 tot wrap up vast.

De online magazines Froot, WANT, Manners en NSMBL volgden The Next Film Project met een aantal sponsored stories. Ook owned media kanalen van Samsung zelf publiceerden de video’s.

De campagne kreeg daarnaast ondersteuning middels premium display uitingen. Deze uitingen verschenen zowel binnen als buiten het netwerk van Wayne Parker Kent.

The Effect

Samsung edge als afzender van een innovatief en ambitieus video experiment

The Next Film Project zorgde voor zowel nationale als internationale aandacht in de pers. De binnenlandse media zorgde voor publicaties in onder andere Marketing Tribune, Emerce en Adformatie.

Buiten de landsgrenzen kreeg The Next Film Project aandacht in onder andere Italië, de VS en Turkije.