De uitdaging

Anderzorg wilde een vernieuwende, creatieve online media-oplossing om millennials te bereiken, ondanks hun extreem sterke reclamefilter. En dat in de drukte van het zorgseizoen. De doelstellingen bestonden uit in 3 weken tijd minstens 3 miljoen unieke millennials te bereiken, om daarbij elk contactmoment relevant en nieuwswaardig te houden én gebruik te maken van het creatieve concept #deleven, dat al eerder ontwikkeld was.

De oplossing

Voor Anderzorg hebben we een tool ontwikkeld waarmee we binnen artikelen in ons netwerk een hyperrelevante verwijzing naar het merk Anderzorg konden creëren. De tool werd gebouwd als onderdeel binnen ons CMS en kreeg de naam Speech Bubble. Drie weken lang werden duizenden artikelen van onze titels voorzien van een relevante koppeling naar een zorgverzekering. Adblockers hadden geen effect omdat de uiting zich letterlijk ín het artikel bevond.

De content

Een artikel over bijvoorbeeld hamburgers koppelen aan een zorgverzekeraar is niet zo voor de hand liggend, laat staan geloofwaardig. Meer tijd over hebben om te genieten van een lekkere hamburger, omdat je zorgverzekering makkelijk en snel geregeld is, hashtag #deleven, is een veel plausibelere link. De Speech Bubble zorgde voor deze koppeling.

De Speech Bubble bevond zich middenin de artikelen en werd zo onderdeel van de redactionele content. De redacties konden in de tool de unieke inhoud bepalen van de koppeling tussen het artikel en #deleven. Zo konden zij rekening houden met de juiste tone of voice.

De resultaten

In totaal werden 9 miljoen pagina’s binnen ons netwerk voorzien van een Speech Bubble. Daarmee kwamen 3,3 miljoen unieke bezoekers in aanraking.

Maandelijks*
Getoond op pagina's
9.047.895
Aantal unieke bezoekers
3.307.396
Aansluiting op doelgroep
75%
Contactfrequentie
2,74x

Vanuit design-oogpunt creëerden we een esthetische tekstballon met daarin een aantal variabele elementen die de inhoud van de uiting vormden. Bij elke titel hielden we hierbij rekening met hun huisstijl, maar ook met die van het merk Anderzorg. Daarbij was ook de plaatsing van de Speech Bubble in een artikel cruciaal: altijd na de inleiding voor maximale zichtbaarheid en herkenning.

Lees meer op SpinAwards

Wil je graag meer weten over deze case?
Daan Zoetmulder
Head of The Agency
Neem contact op