De uitdaging

Samsung wilde de doelgroep bewust maken van de kwaliteit van hun smartphones én van de voordelen van het Android-besturingssysteem. Maar, hoe doe je dit als uit onderzoek blijkt dat zowel Android-gebruikers, als niet-Android-gebruikers, weinig kennis hebben over de mogelijkheden van het besturingssysteem?

De oplossing

We introduceerden Android & You: een content brand dat, namens Google en Samsung, in video’s van maximaal 30 seconden een functionaliteit van Android uitlegt. Op die manier laten we de doelgroep heel gericht zien wat er allemaal mogelijk is met een Android-toestel. Zowel ervaren, nieuwe, als niet-Android-gebruikers leren op dit kanaal hoe ze alles uit hun telefoon kunnen halen.

De content

De functionaliteiten die in de video’s worden uitgelegd, zijn geselecteerd op basis van de resultaten van uitgebreid consumentenonderzoek. De video’s, tot dusver meer dan 120 in totaal, verschijnen op een dedicated YouTube-kanaal, website én als pre-roll ads.

Aanvullend op de reguliere Android-onderwerpen hebben we ook een aantal video’s geproduceerd die unieke Samsung-producten en features uitleggen. Zoals voor de Galaxy S8, de Note 8, het DeX Docking Station en de S-pen.

Op basis van data-analyse worden de video’s continu aangepast en verbeterd.

De resultaten

De kwantitatieve resultaten zijn indrukwekkend: tot nu toe hebben we ruim 1,6 miljoen views weten te genereren. Met een view-through van 78% scoren deze video’s ver boven gemiddeld.

Maar belangrijker nog zijn de kwalitatieve resultaten. Uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door DVJ, blijkt dat de video’s van Android & You over de gehele lijn significant betere resultaten behalen op kwalitatieve merk-KPI’s in vergelijking met traditionele reclame-uitingen. Hieronder vallen onder andere de aankoopintentie van Samsung-telefoons en de waardering van het Android-besturingssysteem.

Maandelijks*
Totaal aantal views
1.638.945
View through rate
78%
Totaal aantal youtube abonnees
5196
Wil je graag meer weten over deze case?
Lotte Meinesz
Account Manager
Neem contact op