De uitdaging

Hoe laten we aan hoteliers zien dat Booking.com hun partner in business is en dat Booking.com hen ondersteunt in het vergroten van hun succes? Kortom: hoe konden we de merkperceptie verbeteren onder hun eigen partners?

De oplossing

Booking.com helpt hoteliers met functionele informatie om de beste klantbeleving te kunnen bieden. Een klantbeleving die leidt tot tevreden, loyale gasten en goede reviews. Goede reviews die weer leiden tot meer boekingen.

De hoogste Guest Review Scores leiden tot een Guest Review Award. In januari 2017 werd bekendgemaakt welke hotels deze wonnen. Wij ontwikkelden een compleet contentprogramma rondom deze awards. Van introductie van de awards, tot het uitlichten van de winnaars in een documentaire serie. Met deze b2b-campagne wilden we de merkperceptie van Booking.com verbeteren. Door in de documentaires de hoteliers zelf aan het woord te laten over wat een goede accommodatie is, creëerde we een authentieke tone of voice waar anderen zichzelf mee konden identificeren. De content werd volledig gedistribueerd via owned mediakanalen en een dedicated newsletter.

De resultaten

We hebben 14 video’s in 10 landen geschoten en 9 artikelen geproduceerd. De content is in 16 talen verspreid. In totaal hebben we hiermee honderdduizenden hoteliers bereikt. En 0 euro aan paid media gespendeerd.

De merkperceptie is na deze campagne ook verbeterd. Voor de campagne had 58% van de hoteliers, die een Guest Review Award hadden gewonnen, het gevoel dat Booking.com hen waardeerde als partner. Na de campagne was dat 62%. Onder de niet-winnaars was het percentage voordien 57% en nadien 67%.

Voor de campagne gaf 59% van de winnende hoteliers aan dat ze zich als partner verbonden voelden met Booking.com, na de campagne was dat percentage gestegen naar 67%. Onder de niet-winnaars was het percentage voordien 57% en nadien 64%.

Video's op locatie

 

Geweldige gastervaringen vinden plaats in Athene

Geweldige gastervaringen vinden plaats in Rio de Janeiro

De Guest Review Awards

Met een digitaal magazine lieten we Booking.com hun hardwerkende partners in het zonnetje zetten.

Bekijk de site