De uitdaging

In het jaar waarin dochterbedrijf Hi werd opgeheven, zocht KPN naar manieren om het merk aantrekkelijker te maken voor jongere klanten.

De oplossing

Wayne Parker Kent heeft met ‘Music State’ een plek gelanceerd waar jongeren een kant van KPN ontdekten die past bij hun interesses en belevingswereld. Samen met Mister SAM ontwikkelden we een mobile first muziekplatform waar muziek ontdekken centraal stond.

De te ontdekken muziek sloot perfect aan bij de doelgroepen door wekelijkse bijdragen vanuit de muziekscene zelf, dankzij samenwerkingen met artiesten als Bokoesam, De Sluwe Vos en Veronica van Hoogdalem, en een focus op de populairste muziekstromingen onder de doelgroep. Het was een content hub waar redactionele content en KPN-campagnes samenkwamen en het merk een duurzame band kon opbouwen met het jongste deel van de doelgroep.

De content

De resultaten

Music State als werkende verjonger van het merk KPN. Music State bereikte 100.000 unieke bezoekers per maand. Om meer inzicht te krijgen in de effecten van Music State, voerde mediabureau Mindshare, in opdracht van KPN, een onderzoek uit. Uit deze tussentijdse rapportage bleek onder andere dat ‘Music State het merkbeeld van KPN onder muziekliefhebbers verjongt’. Mindshare zag verder ‘een significante toename in positieve merkassociaties dankzij Music State’. Na een succesvol jaar is Music State opgegaan in de on-demand-televisiedienst KPN Presenteert.

Maandelijks*
Gebruikers
657.425
Sessies
1.026.503
Paginaweergaven
1.717.376
Gemiddelde sessieduur
00:01:12