De uitdaging

In februari 2017 lanceerde MINI de nieuwe Countryman om een nieuwe doelgroep voor zich te winnen: actieve en avontuurlijke mannen. Aan Wayne Parker Kent de vraag om een online contentcampagne met bijpassend distributiemodel te ontwikkelen en op verhalende wijze de koppeling met natuur en het outdoor-gevoel te maken.

De oplossing

Met een nieuw platform, genaamd Outdoor Manners, hebben we de doelgroep hun avontuurlijke kant leren herontdekken. Zo hebben we o.a. de native contentserie MINI Adventures gelanceerd.

Een half jaar lang hebben wij in deze serie outdoor avonturen gevangen in meerdere artikelen en long form video’s. Verspreid over 3 thema’s, waarin de USP’s van de Countryman de verdiende aandacht kregen.

De content

Onder begeleiding van 3 outdoor experts reed onze presentator, Ruben, in zijn MINI Countryman vanuit de stad richting het platteland. Dwars door Europa, op zoek naar avontuur.

Met een voormalig wereldkampioen BBQ’en ontdekte Ruben alles over outdoor cooking. Dankzij de hulp van een survival-goeroe, wist hij te overleven in de wildernis. En, een voormalig kampioen freestyle kajakken leerde hem de baas te worden over zijn eigen kajak.

De content werd verspreid binnen het mannencluster van Wayne Parker Kent: Manners, FHM, WANT en HP/De Tijd.

De resultaten

De MINI Adventures werden verteld in 17 video’s, 44 artikelen en 109 social posts.

Dankzij de campagne werd de Countryman binnen de doelgroep gezien als:

  • Authentiek +6%
  • Cool/robuust +4%
  • Uniek design +5%

Outdoor Manners is inmiddels een zelfstandig platform dat zijn mannetje goed staat. Outdoor Manners heeft sinds de lancering al meer dan 225.000 bezoekers en 500.000 page views. Daarvan is 60% is een terugkerende bezoeker.

Maandelijks*
Totaal aantal page opens
137.321
Totaal aantal video views
54.239
View through rate
84%
Gemiddelde tijd binnen artikel
00:01:21
Totaal aantal uur contentconsumptie
4.028
Wil je graag meer weten over deze case?
Daan Zoetmulder
Head of The Agency
Neem contact op