De uitdaging

NS International wilde een concept om de VoorjaarSpecials onder de aandacht te brengen met hun USP’s. Daarbij wilden ze de doelgroep inspireren om internationale treinreizen te overwegen en kwalitatief verkeer realiseren naar de boekingsmodule van NS International.

De oplossing

We hebben een interactieve quiz gebouwd, waarmee de bezoeker op basis van persoonlijke voorkeuren inzicht kreeg in zijn/haar ideale bestemming voor een citytrip. Vanuit de resultaat-pagina van deze quiz kon de bezoeker direct doorklikken naar het ticketaanbod van NS International. De quiz werd via diverse artikelen gedistribueerd. Op deze manier wisten we de doelgroep te inspireren, informeren en activeren.

Om de quiz binnen zes merken te kunnen laden, hebben we zes verschillende versies gebouwd. Zo konden we doelgroepspecifiek engagement realiseren. De NSMBL-lezeres heeft namelijk andere voorkeuren dan de fans van Manners.

Bekijk live versie

De magazines brachten elk hun eigen quiz in diverse artikelen onder de aandacht. Hiermee activeerden we de doelgroep om de test te doen. 

Bekijk live versie

De quizzes werden zo opgebouwd dat NS International ze ook via owned kanalen (mail, social, websites) verder kon verspreiden.

Bekijk live versie

De resultaten

De artikelen werden extreem goed gelezen, maar liefst 289% boven de verwachting. 90% van de lezers maakte de quiz af. De gemiddelde interactie met de quiz duurde 4 minuten en 14 seconden.

Maandelijks*
Impressies per post
3.500.000
Voltooiingspercentage Quiz
90%
Gemiddelde interactie
0:04:14
Conversie
11%
Wil je graag meer weten over deze case?
Daan Zoetmulder
Head of The Agency
Neem contact op